loading...
آکادمی مهراز
علی اعتمادی فر بازدید : 32 جمعه 05 دی 1399 نظرات (0)

لایف کوچینگ چیست؟

قطعاً برای هر فردی در یک مرحله از زندگی پیش آمده است که در انتخاب ادامه مسیر زندگی خود سرگردان شده باشد. یا برای هر فرد در زندگی شخصی اش پیش آمده است که شکست بزرگی را تجربه کرده باشد و از بالا و پایین رفتن زندگی گله مند باشد.

در این مواقع بهتر است با تمام وجود و تمام توان و قدرت خود قوی‌تر از هر روز دیگر عمل کرده، قدرتمندتر از هر زمان دیگر بدرخشید و تاثیر گذار تر از همیشه دست به اقدام و عمل بزنید. حال ممکن است با خود بگوئید چطور انجام چنین کارهایی ممکن است؟

جواب ما برای شما این است با استفاده از آموزش‌های لایف کوچینگ یا مربی رشد فردی می‌توانید در کوتاهترین زمان خودتان را آماده کنید تا بسیار پرقدرت و با انرژی به عرصه زندگی بازگردید و مشکلات را بسیار آسان حل کنید.

با استفاده از مربی رشد فردی یا لایف کوچینگ می‌توانید به سلامت از بین موانع و مشکلات عبور کنید در واقع لایف کوچینگ در زندگی برای شما همانند یک دوست عمل می‌کند که تمایل بسیار زیادی به پیشرفت شما دارد. البته کمکی که لایف کوچینگ به شما می‌کند از نظر روحی و عاطفی است.

روحیه شما را برای مقابله با موانعی که قطعاً باعث پیشرفت و ترقی شما می‌شود تقویت کرده و به مقابله با آن فرا می‌خواند. در واقع می‌توان گفت مربی رشد فردی یا لایف کوچینگ به آدم‌هایی که از لحاظ روحی سالم هستند کمک میکند تا در مسائل پیش آمده درر زندگی خود به طور کارا عمل کرده و همیشه شاهد موفقیت و شادابی بیشتری در زندگی خود باشند.

دقت داشته باشید لایف کوچینگ یک روانشناس و روانپزشک نیست بلکه یک شیوه و روشی است که به افراد با روحیه سالم کمک می‌کند تا هدف‌های خود را شناخته و به سمت به انجام رساندن آن اهداف حرکت کنند. با ما همراه باشید تا در ادامه مطلب لایف کوچینگ را برایتان به روشنی بیان کرده و کاربرد آن در زندگی را برایتان شرح دهیم.

مطالبی که در ادامه این مقاله مطالعه میکنید طبق سر فصل‌های زیر به شما ارائه می‌گردد:

  • لایف کوچینگ یا مربی رشد فردی چیست؟
  • کمی با اهداف لایف کوچینگ یا مربی رشد فردی آشنا شوید.
  • افرادی که برای تکنیک مربی رشد فردی یا لایف کوچیک مناسب هستند و یا مناسب نیستند چه کسانی هستند؟
  • مزیت لایف کوچینگ چیست؟

لایف کوچینگ یک روانشناس و روانپزشک نیست برای استفاده از این تکنیک باید روحیه ای سالم داشته باشید زیرا لایف کوچینگ یک شیوه و روشی است که به افراد با روحیه سالم کمک میکند تا هدف‌های خود را شناخته و به سمت به انجام رساندن آن اهداف حرکت کنند.

لایف کوچینگ یا مربی رشد فردی چیست؟

لایف کوچینگ یا مربی رشد فردی یک تکنیک کاملا حرفه‌ای و برای هر فرد مختص به خودش است. لایف کوچینگ به افراد کمک میکند تا به اهدافی که در زندگی خود تعیین کرده اند هر چه سریعتر با موفقیت به آن برسند. لایف کوچینگ در زندگی افراد تغییراتی را برای رسیدن به اهداف ایجاد میکند.

با استفاده از لایف کوچ شما در طول فرآیند کوچینگ به جلو حرکت کرده  و توسط پرسیدن سوال به شما کمک میکند تا جست و جو و کشف کنید که جهت رسیدن به اهداف و رویاهایتان نیازمند چه اقدامات و مراحلی هستید.

لایف کوچ خیلی بهتر از یک مشاور برای شما عمل می‌کند. لایف کوچ‌ها از ابتدای راه تا پایان رسیدن شما به اهداف و مقاصدتان در جوار شما قدم برمی‌دارند.  دقت داشته باشید که لایف کوچ‌ها  منابع انگیزه بخش و الهام بخشی هستند که به شما فشاری را وارد می‌کنند تا به حداکثر توانمندی خود برسید و در جهت تحقق اهداف در زندگیتان قدم بردارید. در واقع می‌توانید لایف کوچ را مانند یک معلم خصوصی در نظر بگیرید که فشارهای لازم را روی شما جهت رسیدن به اهدافتان میاورد.

لایف کوچ‌ها اجازه نمی‌دهند رویاهای شما فقط در رویا باقی بماند و شما را در تحقق رویاهایتان بسیار کمک می‌کنند. به این صورت که هنگامی که شما به مشکل و موانع برخوردید کمک می‌کنند تا مشکل شما رفع شده و براحتی باقی راه را در تحقق رویاهایتان قدم بردارید. پس از آن شما را به سمتی فراتر از هدف‌هایتان کشیده و انگیزه لازم را درون شما ایجاد می‌کنند.

لایف کوچینگ به شما آموزش می‌دهد چگونه خودتان برای زندگیتان تصمیمات درست و به جا بگیرید. به این صورت که ابتدا پیش از تصمیم گیری باید اهداف خود را تعیین کرده و پس از آن اولویت اهداف خود را تعیین کنید.

البته دقت داشته باشید لایف کوچ‌ها به شما مشاوره نمی‌دهند یا نمی‌گویند کاری را انجام بده یا انجام نده. بلکه به شما کمک میکنند تا خودتان به راه حلی درونی برای حل مشکلاتتان برسید. در واقع شما را به سمت حل مسائل درونی با استفاده از راه حل‌های درونی هدایت می‌کنند.

لایف کوچینگ به افراد کمک میکند تا به اهدافی که در زندگی خود تعیین کرده اند هر چه سریعتر با موفقیت به آن برسند. لایف کوچ‌ها  منابع انگیره بخش و الهام بخشی هستند که به شما فشاری را وارد می‌کنند تا به حداکثر توانمندی خود برسید و در جهت تحقق اهداف در زندگیتان قدم بردارید.

افرادی که برای تکنیک مربی رشد فردی یا لایف کوچیک مناسب هستند و یا مناسب نیستند چه کسانی هستند؟

 

لایف کوچینگ همانند هر روش دیگری ممکن است برای برخی افراد مناسب و برای برخی دیگر از افراد روشی کاملاً نامناسب باشد. پس بهتر است پیش از آموزش‌های لایف کوچینگ ابتدا خود را مورد سنجش قرار داده تا متوجه شوید برای این روش یعنی لایف کوچینگ مناسب هستید یا خیر؟

افرادی که برای لایف کوچینگ مناسب هستند عبارت است از:

  1. بانوان
  2. افرادی که به مدیریت زمان علاقه دارند.
  3. افرادی که در رده سنی میانسال قرار دارند.

حال میخواهیم به بررسی هر یک از افرادی که لایف کوچینگ برایشان مناسب شمارده شده است بپردازیم. با ما همراه باشید.

  • بانوان

طبق تحقیقات انجام شده بانوان بیشتر از آقایان متقاضی لایف کوچینگ هستند. دلیل آن که بانوان تمایل بیشتری به لایف کوچینگ دارند این است که بانوان در حل مسائل زندگی بیشتر از آقایان نیازمند کمک هستند.

  • افرادی که به مدیریت زمان علاقه دارند.

یکی از کاربردهای لایف کوچینگ مدیریت زمان است. با توجه به آنکه در عصر جدید کارها افزایش یافته است اکثر افراد زمان کافی برای انجام کارهای خود را از دست داده اند. توسط لایف کوچینگ شما میتوانید کارهای خود را اولویت بندی کرده و کارهای غیر ضروری را حذف کنید.

  • افرادی که در رده سنی میانسال قرار دارند.

افرادی که در رده سنی میانسال که چهل سالگی تعبیر شده است قرار دارند نیز یکی از متقاضیان همیشگی لایف کوچینگ هستند. دلیل تمایل آن‌ها نیز این است که مسائل و مشکلات میانسالی را میخواهند تجربه کنند و با این روش یعنی لایف کوچینگ میتوانند با آغوشی باز به سمت میانسالی بروند.

حال باید به افرادی که برای لایف کوچینگ نامناسب هستند را برای شما نام ببریم. همان طور که قبل تر بیان کردیم لایف کوچینگ برای افرادی است که روحیه‌ای سالم دارند. در واقع پیش نیاز لایف کوچینگ روحیه سالم داشتن است.

افرادی که لایف کوچینگ برای آن‌ها نا مناسب است عبارت اند از:

  • افرادی که دارای افسردگی هستند یا افراد روان پریش.
  • افرادی که شجاع نیستند یا در واقع ترسو هستند.
  • افرادی که در زندگی خود هیچ هدف خاصی ندارند.
  • افرادی که دارایی کارایی بسیار پایین هستند.
  • افرادی که قدرت درک‌شان بسیار پایین است.
  • افرادی که به داشتن یک زندگی معمولی و عادی قانع هستند.

بانوان، افراد میانسال و افرادی که مدیریت زمان برایشان مهم است مناسب لایف کوچینگ بوده و افرادی که ترسو هستند، به زندگی معمولی داشتن قانع هستند، دارای کارایی بسیار پایین هستند، دارای افسردگی هستند، روان پریش هستند و در نهایت افرادی که در زندگی خود هدف خاصی ندارند لایف کوچینگ، گزینه نامناسبی برای آن‌ها است.

مزیت لایف کوچینگ چیست؟

 

دقت داشته باشید استفاده از لایف کوچینگ برای زندگی و روحیه شما بسیار انرژی بخش و دارای نکات مثبتی است اما اگر از لایف کوچینگ استفاده نکنید هم چیزی را در زندگی از دست نداده اید. اما باید پیش از رخ دادن یک واقعه به فکر درمان آن باشید و آمادگی‌های لازم را کسب کرده باشید.

البته اصلا به این فکر نکنید که در زندگی اتفاقات بد رخ میدهد، خیر این طور نیست اما شما با استفاده از لایف کوچینگ میتوانید به راحتی خود را در مسیر ثروت، خوشبختی، سعادت و موفقیت قرار دهید و هر رخدادی که نتایج آن منجر به مواردی که نام بردیم میشود را روانه زندگی خود کنید.

یکی از مزیت‌های لایف کوچینگ این است که زمانی می‌رسد شما به اهدافی فراتر از زندگی خود میندیشید.

لایف کوچینگ باعث میشود استعدادهای درونی شما شکوفا شود و دقیقاً شما را به آدمی که در رویاهای خود به آن میندیشیدید تبدیل می‌کند.

طبق تحقیقات انجام شده از کسانی که از لایف کوچینگ استفاده کرده اند ثابت شده است که :

  • ۸۰ درصد از افرادی که در لایف کوچینگ شرکت کرده بودند اعلام کردند اعتماد به نفسشان افزایش یافته است.
  • ۶۷ درصد از افراد شرکت کننده معتقد بودند با شرکت در جلسات لایف کوچینگ تعادل بین زندگی و کار آن‌ها برقرار شده است.
  • ۵۷ درصد از افراد شرکت کننده معتقد هستند با شرکت در جلسات بهره‌وری فردیشان بالا رفته و به راحتی زمان خود را جهت دستیابی به اهداف مدیریت می‌کنند.

شما با استفاده از لایف کوچینگ می‌توانید به راحتی خود را در مسیر ثروت، خوشبختی، سعادت و موفقیت قرار دهید و هر رخدادی که نتایج آن منجر به مواردی که نام بردیم می‌شود را روانه زندگی خود کنید.

کمی با اهداف لایف کوچینگ یا مربی رشد فردی آشنا شوید.

کوچینگ‌ها انواع مختلفی دارند که یکی از آن‌ها لایف کوچینگ است. لایف کوچینگ یا همان مربی رشد فردی به افراد کمک میکند تا به هدف‌هایی که در زندگی خود تعیین کرده بودند دست یابند. در ادامه برخی از اهداف لایف کوچینگ را نام می‌بریم.

اهداف لایف کوچینگ عبارت است از:

  • عادت‌های مثبت و سازنده ای مانند مطالعه و ورزش روزانه برای شما ایجاد می‌کند.
  • توانایی کسب دستاوردهای جدید و حیاتی همانند سخنرانی برای جمع را در زندگیتان افزایش می‌دهد.
  • روابط شما را با دیگران بهبود می‌بخشد و باعث آداب معاشرت بهتر شما می‌شود.
  • اعتماد به نفس و حس مثبت نسبت به خودتان را در شما افزایش می‌دهد.
  • طرز فکر شما را به سمت و سوی افکار مثبت سوق می‌دهد.
  • بهره‌وری شخصی را در شما افزایش می‌دهد.
  • توانمندی‌های فردی شما را بسیار افزایش می‌دهد.
  • توانایی یادگیری مهارت‌های جدید را در شما افزایش می‌دهد.
  • توانایی رسیدن به آرامش درونی و حس خوب را در شما تقویت می‌کند.
  • عادت‌های منفی که شما در طول زندگی دارید مانند سیگار کشیدن، ورزش نکردن و … را از زندگیتان حذف می‌کند.

لایف کوچینگ اهداف بسیار زیادی را در زندگی شما به تحقق می‌رساند همانند: ترک عادات بد زندگی و حذف آن‌ها، افزایش اعتماد به نفس و حس مثبت به خودتان، توانمندی‌های شما را افزایش می‌دهد، آرامش درونی را در شما تقویت میکند، آداب و معاشرت شما را تقویت کرده و عادات مثبت را در زندگی شما رواج می‌دهد.

درمقاله بالا لایف کوچینگ را به صورت جامع به همراه اهداف و مزایا برایتان شرح دادیم. لایف کوچینگ در زندگی افراد تغییراتی را برای رسیدن به اهداف ایجاد می‌کند. با استفاده از لایف کوچ شما در طول فرآیند کوچینگ به جلو حرکت کرده  و توسط پرسیدن سوال به شما کمک می‌کند تا جست و جو و کشف کنید که جهت رسیدن به اهداف و رویاهایتان نیازمند چه اقدامات و مراحلی هستید. درواقع لایف کوچینگ به افراد کمک میکند تا به اهدافی که در زندگی خود تعیین کرده اند هر چه سریعتر با موفقیت به آن برسند.

لایف کوچ‌ها  منابع انگیره بخش و الهام بخشی هستند که به شما فشاری را وارد میکنند تا به حداکثر توانمندی خود برسید ودر جهت تحقق اهداف در زندگیتان قدم بردارید.

بانوان، افراد میانسال و افرادی که مدیریت زمان برایشان مهم است مناسب لایف کوچینگ بوده و افرادی که ترسو هستند، به زندگی معمولی داشتن قانع هستند، دارای کارایی بسیار پایین هستند، دارای افسردگی هستند، روان پریش هستند و در نهایت افرادی که در زندگی خود هدف خاصی ندارند لایف کوچینگ، گزینه نامناسبی برای آن‌ها است.

از مزیت‌های لایف کوچینگ میتوان به مدیریت زمان، افزایش خلاقیت در افراد، ترک عادات بد و ترویج عادات مثبت در زندگی مانند کتاب خواندن، ورزش کردن و خواب کافی، افزایش آرامش درونی، افزایش حس مثبت در افراد، افزایش توانمندی‌های افراد، افزایش روحیه اجتماعی و بهترشدن آداب و معاشرت در افراد اشاره کرد.


لایف کوچینگ در همدان
طراحی سایت در همدان


سایت اصلی : آکادمی مهراز

علی اعتمادی فر بازدید : 34 پنجشنبه 04 دی 1399 نظرات (0)

کوچینگ سازمانی چیست و چه ارزشی برای کسب‌و‌کارتان ایجاد می‌کند؟

کوچینگ یک ابزار قدرتمند برای رهبران و سازمان‌ها است که به لطف آن می‌توان رشد و پیشرفت افراد را در زمینه‌های مختلف رقم زد.
کوچینگ امروزه رشد بسیار بالایی دارد و مزایای ارزش های زیادی به سازمان اضافه میکند؛

۸۰ درصد افراد اذعان داشتند که کوچینگ اعتماد‌به‌نفس‌ آنها را افزایش داده است. بیش از ۷۰ درصد افراد رشد و پیشرفت عملکرد کاری را از نتایج کوچینگ می‌دانند.

کوچینگ سازمانی بستر بسیار ارزشمندی برای توسعه فردی مهیا می‌کند. مدیران گاهی اوقات با کارمندانی مواجه می‌شوند که از کمبود اعتماد به نفس رنج می‌برند. قدیمی‌ترین رویکرد ممکن در مواجهه با چنین افرادی فرستادن آن‌ها به دوره‌ها و کارگاه‌های افزایش اعتماد‌به‌نفس است.
افرادی که در چنین دوره‌هایی شرکت می‌کنند استراتژی جدیدی برای ارتباط برقرار کردن با دیگران می‌آموزند اعتماد به نفس خود را افزایش دهند.

متأسفانه این دوره‌ها تأثیر ماندگاری زیادی ندارد. شاید رفتارهای فرد به ظاهر تغییر کند اما باید نحوه نگرش و تفکر او نیز متحول شود. اینجاست که کوچینگ سازمانی تأثیر و کارآیی خود را نشان می‌دهد. مدیران نباید تأثیر کوچینگ را بر روی افراد و کسب و کارها دست کم بگیرند، باید رویکرد کاری خود را تغییر دهند.

به عنوان مثال وقتی اعتماد به نفس را در کارکنان افزایش می‌دهید، آن‌ها بیشتر برای کارشان مایه می‌گذارند، شاهد رشد و پیشرفت مثبت سازمان و کارکنان و دلبستگی و تعهد بیشتر کارکنان به سازمان خواهیم بود.

تفاوت کوچینگ درون و برون سازمانی

روابط کوچینگی را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد؛ کوچ برون سازمانی عضوی از سازمان یا ساختار مدیریتی سازمان به شمار نمی‌رود. کوچ درون سازمانی یا مدیر در نقش کوچ در واقع مدیر یا رهبری است که برای اعضای تیمش نقش یک کوچ را ایفا می‌کند.

روش کاری این دو متفاوت از یکدیگر می‌باشد اما در کل می‌توان وجوه اشتراک متعددی برایشان در نظر گرفت.

  • در یک رابطه کوچینگی برون سازمانی؛

کوچ هیچ تخصصی در زمینه موضوع فعالیت سازمان ندارد و نتایج حاصل از تصمیم‌گیری‌های سازمان برای او هیچ منفعتی در پی نخواهد داشت. به علاوه از فردی که قرار است کوچ شود، هیچ پیش‌زمینه ذهنی‌ای ندارد؛ به احتمال قوی کوچ فرد را نمی‌شناسد و هیچ ایده‌ای از کیفیت عملکرد فرد در محیط کار ندارد.

  • در یک رابطه کوچینگی درون سازمانی؛

کوچ می‌تواند از کیفیت و نحوه تصمیم‌گیری‌ها بسیار نفع ببرد، به علاوه کوچ در زمینه موضوع فعالیت سازمان اطلاعات و تخصص قابل توجهی دارد. در ضمن کوچ فردی را که قرار است کوچ شود، خیلی خوب می‌شناسد؛ به احتمال زیاد برای مدت زمان مشخصی مسئولیت مدیریت آن‌ها را به عهده داشته و می‌داند کوچینگ چه نتایجی را برای او در پی خواهد داشت که این نتایج الزاماً نباید مثبت باشند.

در نتیجه کوچ درون سازمانی باید بر روی موضوعات متعددی کار کند که ممکن است کوچ برون سازمانی با آن‌ها سر و کار نداشته باشد؛

  • باید ایده‌هایی را که درباره فرد و کارآیی او در ذهن دارد، کنار بگذارد. باید بکوشد تا بر روی فرآیند کوچینگ تمرکز کند و از این طریق فرد را بشناسد.
  • باید تخصص و مهارت خود را در زمینه موضوع فعالیت شرکت کنار بگذارد و به فرد کمک کند تا راهکارهای منحصر به خودش را بیابد. بهتر است اظهار نظر نکند و فقط سؤالاتی با پایان باز بپرسد. (بنابراین نباید گفت؛ تا حالا به این فکر کرده‌اید که راهکار x را انجام دهید؟)
  • نباید از همان ابتدا به سراغ راهکار بروید، باید به فرد کمک کنید تا به شیوه خودش مشکل را بررسی کند. برای این منظور می‌توانید در مورد ماهیت مشکل پرسش‌هایی مطرح کنید یا از او بخواهید درباره یک راهکار احتمالی فکر کند.
  • این که بدانید فرد چه نیتی در سر دارد، قرار است فرآیند و موضوع کوچینگ به چه نحو باشد، دیگر به بیراهه نمی‌روید.

 

یکی از سریع ترین راه های توسعه منابع انسانی و رشد کسب و کار کوچینگ سازمانی است.

کوچینگ سازمانی با بیزینس کوچینگ چه تفاوت های دارد؟

یک بزینس کوچ بیشتر روی تجزیه و تحلیل کسب و کار و توسعه بخش های مالی و خروجی مجموعه می پردازد در حالیکه کوچ سازمانی علاوه بر این موارد بر سلامت کلی یک تجارت و میزان تطابق آن با دیدگاه مردم در جامعه تمرکز دارد.

بگذارید با یک مثال توضیح بدهم: من کوچینگ سازمانی رو به آب تشبیه میکنم. زمانی که آب صاف و زلال باشد درون آن بخوبی قابل مشاهده است و هر اجزای اضافه و مانعی باشد براحتی میتوانید آن را کنار بزنید اما زمانی که آب کثیف و کدر باشددیدن داخل آن ممکن نیست و این داستان بسیاری از سازمان هاست.

افراد از درون سازمان همه چیز را با نقطه نظرات خود میبینند و گاها این دیدگاه ها با واقعیت بیرونی مغایر است. کوچ سازمانی فرصت ها و موانع سازمان شما را شناسایی و پتانسل های موجود آن را حل میکند.

رابطه کوچینگ سازمانی و افزایش عملکرد سازمان‌ها

  • کوچینگ سازمانی توانایی‌های فردی را تقویت کرده و آن‌ها را مسئولیت‌پذیر بار می‌آورد.
  • دل‌مشغولی و تعهد کارکنان را افزایش می‌دهد.
  • عملکرد فردی را بهبود می‌بخشد.
  • کمک می‌کند تا فرد پتانسیل‌های خود را شناخته و گسترش دهد.
  • کوچینگ کمک می‌کند تا افراد و سازمان‌ها نقاط قوت و توانایی‌های خود را بشناسند و فرصت بیشتری برای رشد و پیشرفت کردن داشته باشند.
  • کوچینگ به افراد انگیزه می‌دهد و توانایی‌هایشان را بیشتر می‌کند.
  • کوچینگ بیانگر آن است که سازمان برای منابع انسانی خود ارزش و اهمیت قائل است.

تاریخچه کوچینگ در سازمان‌ها و کسب‌و‌کارها به روایت تحقیقات دانشگاهی

در چند سال اخیر مطالعات بسیاری با موضوع کوچینگ صورت گرفته و تمامی آن‌ها به وضوح کارآیی، ارزش و تأثیر کوچینگ را بر حوزه‌های مختلف مشخص می‌کنند. مقالات بسیاری در باب معرفی کوچینگ، مزایای کوچینگ در کوچینگ رهبری، کوچینگ سلامت و تندرستی و روانشناسی مثبت و… نوشته شده است.

در دهه ۹۰ میلادی شرکت مک کینزی اعلام کرد که شرکت‌ها برای به موفقیت رسیدن می‌بایست در نبرد بر سر جذب استعدادها به پیروزی برسند. از آن زمان تا‌کنون این باور اشتباه در جامعه شکل گرفته که داشتن استعداد به منزله بهره‌وری بالا است، به همین خاطر است که در پیدا کردن و به خدمت گرفتن افراد با استعداد وسواس زیادی به خرج می‌دهیم.

امروزه برندهای برتر دنیا فردی را مسئول یافتن، استخدام و مدیریت چنین افرادی می‌کنند. بسیاری از دولت‌ها نیز به راهکارهای مبنی بر استعدادهای فردی روی آورده‌اند. چین، کره جنوبی و سنگاپور در کشور خود استراتژی‌های استعدادیابی ملی راه انداخته‌اند تا عملکرد خود را به حداکثر رسانده و رقابت را به نفع خود تمام کنند.

مشکل اینجا است که چنین رویکردی به ندرت نتیجه‌بخش خواهد بود. از سوی دیگر این رویکرد هزینه‌های گزافی را در پی خواهد داشت، چرا که افراد با استعداد دستمزد و مزایای بسیار بالایی از سازمان‌ها طلب می‌کنند و متعاقباً انتظارات مدیران از چنین افرادی واقع‌بینانه نیست.

این تصور اشتباه است که وجود یک فرد بسیار با استعداد در تیم می‌تواند دیگران را تحت‌تأثیر قرار داده و عملکرد تیم را بهبود ببخشد، چون در چنین شرایطی نوعی آزردگی‌خاطر و بیگانگی میان اعضای تیم موج می‌زند. هیچ فردیتی نمی‌تواند عملکردی بهتر از یک تیم خوب و کارآمد داشته باشد.

تحقیقات علمی برای میزان بهره‌وری کوچینگ

ویلیام مویر بیولوژیست دانشگاه پرود آریزونا است که مرغ‌ها را به عنوان سوژه مطالعاتی خود انتخاب کرد تا ببیند چگونه می‌تواند بهره‌وری مرغ‌ها را افزایش داده و باعث شود بیشتر تخم بگذارند. مرغ‌ها به مانند انسان‌ها موجوداتی اجتماعی بوده و به صورت دسته جمعی زندگی می‌کنند.

مویر یک گله مرغ با سطح بهره‌وری متوسط انتخاب کرد و آن‌ها را برای ۶ نسل به حال خود رها کرد، این گله را به عنوان شاخص کنترل در نظر گرفت. یک گله دیگر شامل مرغ‌هایی با بیشترین بهره‌وری (میزان تخم گذاری) جدا کرد تا یک گله بسیار عالی و درجه یک داشته باشد. به عبارت دیگر بهترین مرغ‌ها را برای تولید نسل و زاد و ولد انتخاب کرد.

بعد از ۶ نسل به سراغ گله مرغ‌هایی رفت که سطح بهره‌وری آن‌ها در حد متوسط بود. طبق مشاهدات این مرغ‌ها بسیار خوب گوشت آورده بودند، پرهایشان پرپشت بود و بهره‌وری‌شان به طور شگفت‌انگیزی بهبود یافته بود.

وقتی به سراغ گله مرغ‌های درجه یک رفت، دید که تنها ۳ مرغ زنده مانده‌اند. این سه مرغ به مرغ‌های دیگر نوک زده و تمامشان را به هلاکت رسانده بودند. حتی آن سه بسیار عالی و درجه یک هم نتوانسته بودند به اندازه آن گله سالم و پر گوشت سطح متوسط تخم بگذارند.

می‌توان چنین نتیجه گرفت که مرغ‌هایی که بهره‌وری بسیار بالایی داشتند، برای رسیدن به این سطح از بهره‌وری سایر مرغ‌ها را تحت فشار گذاشته و بهره‌وری آن‌ها را کاهش داده بودند. شاید بتوان نتایج کار تحقیقاتی مویر در مورد استخدام افراد با استعداد هم مصداق داشته باشد. چنین رویکردی نمی‌تواند مؤثر واقع شود.


آموزش کوچینگ سازمانی همدان
بیزینس کوچینگ در همدان

طراحی سایت در همدان


سایت اصلی : آکادمی مهراز

علی اعتمادی فر بازدید : 34 چهارشنبه 03 دی 1399 نظرات (0)

مقدمه‌ای بر کوچینگ سازمانی

تغییر در همه سیستم‌های زنده ثابت و ذاتی است و امروزه نیز تغییر بسیار سریع‌تر و عمیق‌تر و پیچیده‌تر اتفاق می‌افتد. این می‌تواند به یک چالش برای سازمان‌ها تبدیل شود و نیاز به توسعه توانایی مدیریت تغییر جهت رسیدن به اهداف را بیشتر کند. تغییر انسانی در قلب کوچینگ نهفته است و کوچ‌های می‌توانند حمایت‌های خوبی از سازمان‌ها در مدیریت تغییر ایجاد کنند.

در نظریه‌های سازمان و مديريت و نيز در عمل، انسان هرروز نقش محوری‌تری نسبت به گذشته می‌گیرد و سازمان‌ها در رقابت، ناگزير از اتخاذ رويكردهاي نوین‌تری به مبحث نيروي انساني هستند.

کوچینگ ازجمله این رویکردهاست و در حال حاضر مديران سازمان‌های پیشرو به نقش‌هایی فراتر از رهبری می‌اندیشند و در تلاش‌اند نقش یک «کوچ» را بازی کنند و از این راه سبب افزاش بهره‌وری، انگیزه و ارتقای خلاقیت و کاهش ترک اختیاری کار را موجب شوند.

 

برای اولین بار «کن بلانچارد »، واژه کوچینگ و مدیر به‌عنوان کوچ را به کار برد. آشنایی او با دان شولا مربی صاحب‌نام فوتبال و چگونگی کار او، بلانچارد را به این نتیجه رساند که در دنیای پرتلاطم امروز، برای بقای سازمان‌ها و به حداکثر رساندن بازده انسان‌ها، بهترین راه مدیریت، کوچینگ است.

 

 

هدف کوچینگ سازمانی چیست؟

هدف کوچینگ سازمانی پرورش مثبت و سیستمیک تغییر در سازمان است. کوچینگ سازمانی اغلب برای کمک به سازمان‌ها برای دستیابی به اهداف استراتژیک، افزایش توانایی رهبری و ایجاد فرهنگ تغییر استفاده می‌شود. درحالی‌که این رشته با کوچینگ اجرای و یا رهبری همپوشانی‌های دارد اما آن‌ها بیشتر به‌صورت فردی مورداستفاده قرار می‌گیرند.

 

کوچینگ سازمانی برای پاسخ به نیاز سازمان‌هایی شکل گرفت که خواهان چهارچوبی برای رشد و توسعه بودند. امروز کوچینگ فقط برای افزایش عملکرد و بهتر شدن اشخاص نیست بلکه در مورد ساختن تیم‌هایی همسو با استراتژی واضح و پذیرفتن مسئولیت در ارائه این استراتژی نیز هست.

 

اگر هدف کوچینگ اجرایی و یا کسب‌وکار، کار با افراد حرفه‌ای است و هدف کوچینگ تیمی مربوط به رهبر و تیمش می‌شود، هدف کوچینگ سازمانی سطح بعدی و مربوط به یک گروه بزرگ‌تر تشکیل‌شده از تیم‌هاست. به همین ترتیب اگر هدف کوچینگ فری و یا کوچینگ زندگی مسائل شخصی و خصوصی افراد است و کوچینگ خانواده مربوط به مسائل جمعی خانواده است، کوچینگ سازمانی می‌تواند مسائل مربوط به یک خانواده بزرگ‌تر در نقش سازمان را موردتوجه قرار دهد.

 

سازمان‌ها وقتی تغییر می‌کنند که افراد درون آن‌ها تغییر کند. سازمان‌های موفق محیطی را ایجاد می‌کنند که در آن کارکنان فرصتی برای موفقیت خود در راستای اهداف سازمانی دارند و مسئولیت‌پذیر هستند.

 

کوچینگ کسب‌وکار بر این اساس است که افراد را کوچ کنیم تا بتواند نقش خود را در سازمان بهتر ایفا کنند اما کوچینگ سازمانی رویکردی جامع‌تر دارد و سازمان را مثل یک فرد می‌بیند و چهارچوبی برای رشد سازمان در نظر می‌گیرد. به‌عنوان یک نتیجه از اجرای فرایند کوچینگ در سازمان، افراد سازمان در جهت نتایج بلندمدت و پایدارسازمانی کوچ می‌شوند.

 

کوچینگ سازمانی به یک سیستم بزرگ متشکل از زیرسیستم‌های ساختاریافته که هرکدام از افراد زیادی تشکیل‌شده‌اند مربوط می‌شود. برای مؤثر بودن، یک رویداد کوچینگ سازمانی موفق درنهایت بر روی ایجاد و اجرای برنامه‌های دقیق عمل با اهداف قابل‌اندازه‌گیری و پیگیری اقدامات برای اطمینان از موفقیت تمرکز دارد. هدف کوچینگ سازمانی این است که همه افراد کلیدی سازمان و همه تیمهای مربوطه را در بربگیرد و یک سیستم یکپارچه ایجاد کند. برای کوچ‌های سازمانی کل سازمان به‌عنوان یک مشتری در نظر گرفته می‌شود.

 

کوچینگ سازمانی متشکل از طیف وسیعی از روش‌ها و رویکردهاست و بدون اینکه در یک‌رشته خاص مثلاً مدیریتی قفل شود راه‌حل مناسبی را برای دستیابی سازمان به اهدافش تجویز می‌کند. درواقع جذابیت آن به‌عنوان یک چهارچوب، انعطاف‌پذیری آن برای وحدت مفاهیم مدیریتی، روانشناسی، جامعه‌شناسی و رفتار سازمانی است تا یک راه‌حل مبتنی بر اهداف سازمان پیدا کند.

 

چارچوب کوچینگ سازمانی بر ۴ اصل کلیدی ساخته‌شده است.

  • سازمان یک چشم‌انداز و استراتژی دارد که توسط ذینفعان ایجادشده است و به همه افراد داخل سازمان مربوط است.
  • سازمان بهره‌وری مؤثر خود را از طریق کارکنان و کسب‌وکار خود افزایش می‌دهد و این کار را از طریق طرح برنامه‌ریزی هدفمند عملیاتی با هر بخش از کسب‌وکار و همسو با استراتژی‌های سازمانی انجام می‌دهد.
  • سازمان داری بنچ مارک‌های مشخص عملکردی است که برای هر شخص در کسب‌وکار وجود درد، قابل‌سنجش است و به‌طور منظم گزارش می‌شود.
  • سازمان دارای چارچوب پاسخگویی است که باعث می‌شود همه برای موفقیت کسب‌وکار از طریق شاخص‌های کلیدی عملکرد که به‌طور منظم بررسی و آموزش داده می‌شود، پاسخگو باشند.

 

 

چیزی که در کوچینگ سازمانی قابل‌توجه است این است که فراتر از درست غلط چیزها، فرهنگی را در سازمان ترویج می‌دهد که افراد سازمان به‌طور مدام در حال یادگیری و توسعه خود باشند و آن‌ها را توانمند کند تا خودشان بر اساس معیارها و ارزش‌های سازمان بهترین تصمیم‌ها را بگیرند.

 

کوچینگ سازمانی نیازمند رهبری است که مایل باشد با دیگران در مورد اهداف، برنامه‌ها و سیاست‌های خود صحبت کند و نظرات آن‌ها را هم جویا شود.

 

کوچینگ یکی از اولین قدم‌های بهبود عملکرد کارکنان در یک سازمان محسوب می‌شود.

 

کوچینگ باعث افزایش مشارکت کارکنان می‌شود. با افزایش مشارکت افراد بیشتر احتمال دارد مسئولیت کار خود را به عهده بگیرند و بخش مولدتری برای سازمان باشند. این به افزایش بهره‌وری سازمان کمک می‌کند.

کوچینگ کمک می‌کند کارکنان توانمند خود را بشناسید و قدم‌هایی در راه توسعه آن‌ها بردارید. این کارکنان توانمند باید برای توسعه رهبری موردتوجه قرار بگیرند. این به سازمان کمک می‌کند متوجه شود چه کسی می‌تواند جانشین فردی دیگر شود.

کوچینگ باعث افزایش کارایی و کمک به تقویت عملکرد فردی و تیمی می‌شود.

کوچینگ باعث شناسایی فرصت‌های توسعه افراد می‌شود. کوچینگ سازمانی کمک می‌کند تا شما تصویر بزرگ‌تری ازآنچه سازمان نیاز دارد تا موفق شود داشته باشید و کل تیم‌هایتان را به آن سمت حرکت دهید.

کوچینگ باعث افزایش تعهد سازمانی می‌شود. نیروی کار امروزه روی توسعه حرفه‌ای خودش سرمایه‌گذاری می‌کند و همین انتظار را از سازمان خود نیز دارد. با اجرای یک برنامه کوچینگ سازمانی، نشان می‌دهید که به اهداف شغلی و فردی افراد اهمیت می‌دهید و این حتی می‌تواند در زمان استخدام هم برای سازمان شما یک مزیت رقابتی باشد.

 

 

کوچینگ در سازمان متمرکز بر کمک به یادگیری دیگران به‌جای دستور دادن و کنترل کردن است. تحریک فکر کردن به‌جای ارائه مستقیم راه‌حل و پاسخگویی و متعهد نگه‌داشتن افراد.

 

وقتی سازمان شما به دنبال توسعه افراد برای مهارت‌ها و نقش‌های خاصی است

وقتی ک سازمان شما کارکنان با استعدادی دارد که مطابق انتظارات عمل نمی‌کنند

هنگامی‌که سازمان یک سیستم یا برنامه جدید را معرفی می‌کند

وقتی‌که رهبر سازمان نیاز به یک مهارت جدید برای مسئولیت‌های جدیدش دارد

کوچینگ می‌تواند به‌خوبی به شما کمک کند.

 

 

در دنیای امروز، کوچینگ به‌عنوان فعالیت حمات کننده پیشرفت فردی و اثربخشی سازمانی پذیرفته‌شده است و اکثر سازمان‌ها تمایل دارند در جهت آموزش کوچینگ به مدیران، سرمایه‌گذاری کنند؛ به‌ویژه مدیرانی که کار آنان دارای اهمیت است، زیرا کوچینگ اثربخش، تأثیر بسزایی بر عملکرد سازمانی دارد

 


آموزش کوچینگ سازمانی
بیزینس کوچینگ همدان
آموزش سیستم سازی در همدان
طراحی سایت در همدان


سایت اصلی : آکادمی مهراز

علی اعتمادی فر بازدید : 31 سه شنبه 02 دی 1399 نظرات (0)

1_تفکر در سیستم ها

دانلا میدوز

Thinking in Systems: A Primer

Donella Meadows

خانم دانلا میدوز علاوه بر اینکه یک متفکر سیستمی بزرگ و از شاگردان آقای فارستر بود، در زمینه‌های حمایت از طبیعت تلاش برای حفظ آن هم تلاش‌های بسیاری کرده است.

در کتاب “تفکر در سیستم‌ها” او متدولوژی خود را که در کتاب “محدودیت‌های رشد” هم از آن استفاده کرده است، توضیح می‌دهد. و اینکه چطور می‌توان آن را برای حل مشکلات با ابعاد بزرگ و مشکلات شخصی استفاده کرد.

با مثال‌هایی رایج و آمیخته با طنز برای مفاهیمی سخت مثل “حلقه‌های بازخور تقویتی”، بازخور منفی، حسابداری برای پاسخ‌های با تاخیر و … میدوز خوانندگان را به تدریج سمت راه‌‌های پیچیده‌ای می‌برد که حلقه‌های بازخور از آن طریق  در طبیعت، سیستم‌های خود سازمانده را می‌سازند.

شاید یکی از نقاط قوت این کتاب همین نثر روان آن در عین مسائل بسیار مهم و پیچیده باشد. سیر آموزشی آن به نحوی است که خواننده پس از مطالعه به عینک جدیدی برای تحلیل مشکلات سیستم‌های اطراف خود و مداخله برای حل آن‌ها مجهز می‌شود.

2_پنجمین فرمان: هنر و عملیات سازمان یادگیرنده

پیتر سنگه

The Fifth Discipline: The Art & Practice of The Learning Organization

Peter M. Senge

قطعا لیستی از کتاب‌ها تفکر سیستمی را نخواهیم یافت که در آن کتاب پنجمین فرمان پیتر سنگه نباشد. در مجموعه کتاب‌های آقای سنگه شاید عبارت “تغییر به سمت یادگیرنده شدن” محور کلیدی باشد.

در کتاب پنجمین فرمان هم که در سال 1990 منتشر شده، ابتدا با مفهوم کلی سیستم و پنج فرمان تعامل با آن آشنا می‌شویم.

سپس به دلایل ناتوانی خود در مداخله موثر در سیستم‌های پیچیده اجتماعی و اقتصادی پی می‌بریم. در ادامه اصول اولیه تفکر سیستمی مطرح می‌شوند و آماده می‌شویم برای یادگیری آرکتایپ‌ها (الگوهای تکراری در سیستم‌ها؛ علی رغم تغییر شرایط). بقیه کتاب نیز به توضیح و نحوه استفاده از پنج فرمان برای داشتن سازمانی یادگیرنده می‌پردازد. که عبارتند از:

  • تفکر سیستمی (Systems Thinking)
  • تسلط شخصی (Personal Mastery)
  • مدل ذهنی (Mental Model)
  • چشم‌انداز مشترک (Shared Vision)
  • یادگیری تیمی (Team Learning)

قطعا پنجمین فرمان با در برداشتن مثال‌های بسیار و زبانی ساده یک کتاب تفکر سیستمی غیر قابل چشم‌پوشی است.

3_تفکر سیستمی: مدیریت آشوب و پیچیدگی؛ پلتفرمی برای طراحی معماری سازمان

جمشید قراجه داغی

Systems Thinking, Second Edition: Managing Chaos and Complexity

Jamshid Gharajedaghi

بعید است که صحبت از دانشمندان سیستمی شود و نامی از جمشید قراجه داغی نشنویم. این مدیر و محقق ایرانی که از دوستان صمیمی راسل ایکاف بوده است با نگارش کتاب تفکر سیستمی : مدیریت آشوب و پیچیدگی نام خود را در تاریخ این دانش جاودانه کرده.

اگر به دنبال تغییر نگرش و بینش خود به کسب و کار، آن هم از دید کلان و بنیادین هستید این کتاب گزینه مناسبی است. خواندن نثر انگلیسی کتاب اندکی سخت است و به همین خاطر مطالعه متن فارسی هم نیازمند تمرکز و تامل می‌باشد.

متن با دلایل شکست سازمان‌ها موفق تاریخ شروع می‌شود و دید جامعی از سیستم‌های پیچیده و ویژگی‌های آن مهیا می‌کند. در ادامه هم رویکرد طراحی سیستم به عنوان راهکاری جدید برای حل مسائل سیستمی مطرح می‌شود و به کمک مثال‌هایی بیشتر تبیین می‌گردد.

 

4_مقدمه‌ای بر تفکر سیستمی عمومی

جرالد وینبرگ

An Introduction to General Systems Thinking

Gerald M. Weinberg

برای بیش از 40 سال این کتاب به عنوان مقدمه‌ای خلاقانه برای تئوری سیستم‌ها به شمار رفته است، که در آن کاربرهایی در علوم کامپیوتر و فرای آن وجود دارد. بعد از استفاده در دوره‌های دانشگاهی و سمینارهای حرفه‌ای در سرتاسر جهان، این اثر توانایی خود را در گشودن ذهن و تقویت نحوه تفکر ثابت کرده است.

کتاب ابتدا در 1975 به منتشر شد و در این 40 سال بیش از 20 مرتبه تجدید چاپ شده است. نوشته آن نثری شفاف دارد و از اصول اولیه جبری استفاده کرده تا رویکردی جدید نسبت به پروژه‌ها، محصولات، سازمان‌ها و در کل هر نوعی از سیستم داشته باشد.

دانشمندان، مهندسین، رهبران سازمانی، مدیران، پزشکان، دانشجویان و متفکرین در هر حوزه‌ای می‌توانند از این کتاب برای جهت دهی به مدل ذهنی خود برای حل مسائل استفاده کنند.

گفتنی است زمانی که نویسنده این کتاب را نگارش کرده است، تجربیات تخصصی در زمینه برنامه‌نویسی، مدیریت، تدریس در دانشگاه و مشاوره می‌داشته. تاکنون نیز حدود 40 کتاب توسط او به رشته تحریر درآمده است.

کتاب مقدمه‌ای بر تفکر سیستمی عمومی با تصاویر کاربردی، تمارین متعدد انتهای فصول و ضمیمه‌ای در ارتباط با ایده‌های ریاضی حل مسئله، می‌تواند ابزاری قدرتمند در کار با مسائل، سیستم‌ها و راه‌حل‌ها باشد.


آموزش تفکر سیستمی در همدان
آموزش فن بیان در همدان
آموزش اقتصاد رفتاری در همدان
طراحی سایت در همدان



سایت اصلی : آکادمی مهراز

علی اعتمادی فر بازدید : 30 دوشنبه 01 دی 1399 نظرات (0)

تفکر سیستمی چه مزایا و معایبی دارد؟

تفکر سیستمی نوعی روش برای برطرف کردن مشکلات یک کسب و کار است. در این روش بجای تمرکز بر روی هر فرد، تمرکز بر روی کل مجموعه گذاشته می شود. از مزایای تفکر سیستمی این است که شما می توانید مشکلاتی که به دلیل نحوه کنار هم قرار گرفتن و چیدمان بخش های مختلف کسب و کار شما به وجود آمده است را ببینید. از معیایب آن نیز می توان به این اشاره کرد که رسیدن به تفکر سیستمی به خصوص در یک کسب و کار بزرگ آسان نیست.

چندی پیش به طور مفصل درباره اینکه تفکر سیستمی چیست مقاله ای منتشر کردیم. در این مقاله نیز قصد داریم تا به طور کلی به معایب و مزایای تفکر سیستمی بپردازیم.

عملکرد تفکر سیستمی چگونه است؟

قاعده اصلی تفکر سیستمی این است که همه چیز بهم مرتبط است. هنگامی که سعی می کنید عملکرد شرکت و کسب و کار خود را افزایش دهید، راه ساده ای که وجود دارد این است که بر روی هر یک از کارکنان و یا بخش های مختلف به صورت جداگانه و تک به تک تمرکز کنید.

با این حال، کسب و کار شما چیزی بیشتر از خلاصه ای از بخش های مختلف آن است. در کنار یکدیگر، این بخش ها به روش های جدید و پیچیده ای عمل می کنند.

یک خودرو می تواند مثال خوبی از نحوه عملکرد تفکر سیستمی باشد. یک خودرو دارای صد ها قطعه، شامل چرخ ها، فرمان و دنده ها می باشد، اما تنها در صورتی یک ماشین به خوبی کار می کند که تمام قطعات آن با یکدیگر همکاری داشته باشند.

 اگر تمامی قطعات در شرایط مطلوبی قرار داشته باشند، اما به خوبی با یکدیگر همکاری نکنند، خودروی شما کار نخواهد کرد.

جمله ی معروفی در خصوص هماهنگی و سیستماتیک بودن وجود دارد که از بوداییان (چهارمین مذهب بزرگ دنیا) و پیروان آنها نقل می شود که می گوید:

تمامی چیز هایی که به وجود می آیند و از بین می روند به دلیل هماهنگی میان علت و معلول هاست. هیچ چیز نمی تواند کاملا به تنهایی وجود داشته باشد؛ بلکه همه چیز با دیگری در ارتباط است.

مزایای تفکر سیستمی

بهترین راه برای پی بردن به مزایای تفکر سیستمی و سهم آن در بهبود عملکرد یک کسب و کار استفاده از مثال است. فرض کنید شما یک سیاست بازاریابی بسیار جسورانه را برای کمپانی خود بکار گرفته اید و به صورت موفقیت آمیزی درحال افزایش مشتریان خود می باشید. بخشی از این سیاست شامل وعده ی شما برای ارائه خدمات سریع و با کیفیت به مشتریان است، اما مشتریان میگویند که شما آن را عملی نمی کنید.

اگر مدیریت سازمان یا شرکت از یک روش جزئیات محور استفاده کند، در می یابد که قطعا مشکل از بخش خدمات مشتریان است و سعی می کند آن را برطرف کند. اما اگر از تفکر سیستمی استفاده کند، یک دید و تصویر کلی به دست می آورد و می فهمد که مشکل شرکت، هم مرتبط به بخش مشتریان و هم بخش بازاریابی است.

بخش بازاریابی وعده و قول هایی بیش از توان بخش مشتریان می دهد، و بخش مشتریان نیز راهی برای بهبود وضعیت پیدا نمی کند.

از اصلی ترین مزایای تفکر سیستمی این که به تمامی جوانب نگاه می کند. به عنوان مثال، اگر شما درحال بررسی و تصمیم گیری برای اینکه به کارکنان خود اجازه دورکاری بدهید یا خیر باشید، تفکر سیستمی در اینجا بر روی تاثیرات مختلفی که اینکار روی شرکت شما می گذارد تمرکز می کند:

  • افزایش روحیه کارکنان، که می تواند باعث افزایش وفاداری آنها به شما شود.
  • افزایش کارآمدی به دلیل کاهش زمان رفت و آمد.
  • کاهش هزینه ها در صورتی که شما فضای کافی برای تمام کارکنان نداشته باشید.
  • نظارت کمتر بر روی کارکنان.
  • امکان به وجود آمدن خطرات امنیتی.

 

بررسی بازخورد ها و الگو ها

یکی دیگر از مزایای تفکر سیستمی این است که شما می توانید الگو ها و فیدبک های مربوط به همکاری کارنان، تیم های پروژه ای و بخش های مختلف را بهتر رصد کنید. یک الگو یا حلقه بازخوردی زمانی به وجود می آید که بخش های مختلف شرکت شما رفتار های مثبت یا منفی یکدیگر را تقویت کنند.

برای مثال، تصور کنید که مدیر یک پروژه از یکی از اعضا بخواهد که وقت بیشتری را در اختیار آنها باشد، که این امر باعث اختلال در کار معمولی و عادی او می شود. همچنین مسئول یا سوپروایزر کلی آن فرد نیز از او انتظار کار بیشتری داشته باشد که همین امر باعث ضعف عملکرد تیم پروژه می شود. از اینجا درگیری و هرج و مرج شروع می شود.

در اینجا مشکل تنها سوپروایزر و یا مدیر پروژه نیست، بلکه مشکل در خصوص نحوه همکاری و تعامل آنهاست. در اینجا تفکر سیستمی می تواند به شما یک تصویر کلی درباره مشکل ارائه کند، که اولین قدم برای برطرف کردن آن است.

چالش هایی که در خصوص تفکر سیستمی وجود دارد

همانند دیگر روش ها و ایده های مدیریتی، تفکر سیستمی نیز یک معجزه برای برطرف کردن مشکلات کسب و کار ما نیست. پیش از بکار گرفتن، باید تمامی معیاب و مزایا تفکر سیستمی را مد نظر داشته باشیم.

از بزرگترین مزایای تفکر سیستمی می توان به این اشاره کرد که این روش برای پیدا کردن مشکلات یک شرکت یا کسب و کار بسیار عالی عمل می کند. و بزرگترین عیبی که این روش دارد این است که بکار گیری آن به طرز موفقیت آمیز کار سختی است.

در یک استارتاپ کوچک، شاید به کار گیری این روش کار آسانی باشد چرا که کل افراد مجموعه یک تیم کوچک را تشکیل می دهند. اما وقتی که یک شرکت رشد می کند، شرایط پیچیده تر می شود و داشتن یک دید سیستمی نسبت به همه چیز کار سخت تری خواهد بود چون در این شرایط بخش های مختلف، شعبات و پروژه ها تا حدی به صورت مستقل کار می کنند که باعث می شود به دست آوردن تمامی اطلاعات کار سختی باشد.

یکی دیگر از معایب تفکر سیستمی این است که این روش به تنهایی ابزار خوبی برای برطرف کردن بحران های شدید نیست.

 برای مثال، اگر شخصی از یک حمله قلبی رنج ببرد، اگر چه تفکر سیستمی می تواند برای تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی و داروها مفید باشد، اما تنها زمانی مفید است که این بحران برطرف شود. به همین ترتیب، تفکر سیستمی به تنهایی بهترین ابزار ممکن برای زمانی که کسب و کار شما در شرایط اورژانسی و بحرانی شدید است، مفید نخواهد بود.


آموزش تفکر سیستمی در همدان
آموزش فن بیان در همدان
طراحی سایت در همدان


سایت اصلی : آکادمی مهراز

علی اعتمادی فر بازدید : 33 یکشنبه 30 آذر 1399 نظرات (0)

تفکر سیستمی روشی کاملاً متفاوت برای مدیریت سازمان شماست. یک سازمان معمولی از روش‌های مختلفی برای بازاریابی محصول، خرید کالا، مدیریت روابط با مشتری و موارد دیگر استفاده می‌کند. با یادگیری نحوه مدیریت این روش‌ها، می ‌توانید شرکت خود را به طور موثرتری اداره کنید.

این نوع مدیریت نه تنها توسط مدیران مشاغل و کارآفرینان بی‌شماری استفاده می‌شود، بلکه در زمینه‌هایی مانند سایبرنتیک، زیست‌شناسی و سایر موارد نیز بی‌سر و صدا در حال افزایش بهره‌وری است. محققان هنگامی که می‌فهمند تکنیک‌های مدیریتی چگونه کار می‌کنند و چگونه می‌توانند در آنها فعال‌تر عمل کنند، دیدگاه سیستمی مورد نیاز خود را طراحی کرده‌اند. اگر بتوانید پیش‌بینی کنید که چه اتفاقی خواهد افتاد، می‌توانید نتیجه مورد نظر خود را شکل دهید و سیستم را کنترل کنید.

تجربه دهه‌های اخیر نشان داده، این شکل از تفکر اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد. در یک محیط جهانی، مدیران باید در درک و استفاده از اصولی که پشت این سبک تفکر نوآورانه است، مهارت داشته باشند.

تفکر سیستمی چیست؟

مفهوم تفکر سیستمی روشی منحصر به فرد برای نزدیک شدن به رفتار روشمند یا سیستمی است. در اصل، این روشی متفاوت برای دیدن و صحبت در مورد واقعیتی است که هر روز در آن زندگی می کنیم. با درک و تفکر از این طریق، شما همچنین می‌توانید مجموعه‌ای متفاوت از ابزارها را برای نزدیک شدن به هر مشکل ایجاد کنید.

در نهایت، هدف درک رفتار یک فرایندِ کلیدی است. این به نوبه خود به شما امکان می‌دهد نحوه مدیریت فرایندهای سیستمی را بفهمید.

سیستم چیست؟

در یک سطح اساسی، سیستم مجموعه‌ای از قطعات بهم وابسته یا وابسته به یکدیگر است که یک کل واحد را تشکیل می دهد. این قسمت‌های متقابل باید تعامل داشته باشند، درغیر اینصورت بخشی از یک سیستم نخواهند بود.

به عنوان مثال، مجموعه‌ای از بالش‌های روی تخت شما یک سیستم نیست زیرا آنها با هم تعامل ندارند. اما در مورد انبوهی از تراشه‌های چوب در حال تجزیه چطور؟ به دلیل نحوه رشد قارچ‌ها و کپک‌ها بر روی تراشه‌های چوب و تغذیه حشرات موجود در منطقه، این انبوه تراشه‌ها نمونه بسیار خوبی از یک سیستم در طبیعت خواهد بود.

تفکر سیستمی یک رویکرد جامع به چگونگی ارتباط بین بخش‌های مختلف یک روش دارد. در تحلیل سنتی، مردم فقط به عناصر جداگانه در یک سیستم نگاه می‌کردند. با تفکر در سیستم‌ها، می‌توانید فرآیندهای متعادل کننده و تقویت کننده‌ای را که باعث بهبود رفتار سیستم می‌شوند، درک کنید.

فرآیندهای تقویت کننده و متعادل کننده

فرآیند تقویت کننده رفتاری است که اگر توسط فرآیند متعادل کننده کنترل نشود، می‌تواند منجر به فروپاشی سیستم شود. به دیگر سخن، هر دو نوع فرآیند برای حفظ تعادل سیستم امری ضروری هستند.

با این نوع تفکر توجه به بازخوردی که از انتخاب خود می‌گیرید مهم است. به طور مثال گاهی در سیستم‌های مدیریتی، ممکن است بخواهید کارمندان یک پروژه را از عمل باز دارید تا برنامه کُند پیش برود. در حقیقت، ممکن است اضافه کردن کارمندان جدید باعث کند شدن پروژه‌های قبلی شود زیرا شما مجبور به آموزش اعضای تیم ورودی هستید. اما سازمان شما در وضعیتی قرار دارد که افزودن نیزوی کار جدید به آن ضروری است یا خیر؟

اگر پاسخ شما خیر باشد، می‌دانید که در حال حاضر افزودن اعضای جدید تیم کار درستی نیست. به جای هدر دادن منابع، به دنبال یک روش جایگزین باشید. ممکن است سعی کنید چند مرحله از مراحل کار را کنار بگذارید، ساعت‌های بیشتری را برنامه‌ریزی کنید یا تکنیک دیگری را برای انجام به موقع کار انجام دهید. تمام این‌ها به تصمیم‌گیری‌های شما و قبول عواقب آنها بستگی دارد.

با تفکر سیستمی، می‌توانید از نمودارها، دیاگرام‌ها و شبیه سازی‌های رایانه‌ای برای نشان دادن و مدل‌سازی رفتار سیستم‌ها با توجه به استراتژی‌ها سازمان خود، استفاده کنید. سپس، این اطلاعات به شما فرصت می‌دهند تا اتفاقات رخ داده را پیش‌بینی کنید. کل بنیان این سبک تفکر از سال ۱۹۵۶ با پروفسور جی فارستر در انستیتوی فناوری ماساچوست آغاز شد.

دو نمونه نمودار اصلی

در حالی که ابزارهای زیادی برای مشاهده یک سیستم وجود دارد، نمودار رفتار با گذشت زمان  (BOT)  و نمودار حلقه‌ای (CLD) دو مورد از رایج‌ترین آنها هستند. CLD روابط بین عناصر مختلف در سیستم را نشان می‌دهد و نمودار BOT اعمال یک یا چند متغیر را در مدت زمان مشخصی نشان می‌دهد. به دو نمونه از این نمودارها توجه کنید.

برای مدیران، یک مدل شبیه‌سازی پیشرفته (a behavior over time) و یک شبیه‌ساز یادگیری مدیریتی (a causal loop diagram) بسیار مفید هستند. مدل شبیه‌سازی پیشرفته به شما امکان می‌دهد تا تعامل عناصر مختلف را در طول زمان مشاهده کنید. سپس، شبیه‌ساز یادگیری مدیریت به شما کمک می‌کند تا چگونگی تأثیر تصمیمات مختلف مدیریت بر سیستم را شبیه‌سازی کنید.

رویکرد سیستمی به مدیریت

هنگامی که از تفکر سیستمی در مدیریت و عملیات استفاده می‌کنید، به طور قطع به یقین تصمیمات شغلی مناسبی خواهید گرفت. در واقع، شما هر تصمیم کسب و کاری را که با توجه به پیامدهای سیستماتیک ممکن است داشته باشید، تجزیه و تحلیل می‌کنید. اگر می‌خواهید یک ابزار تولید جدید بخرید، این نوع تفکر باعث می‌شود که هزینه آموزش کارکنان، زیرساخت‌ها و تأخیر شغلی مورد نیاز را تجزیه و تحلیل کنید.

در نهایت، هدف از تفکر در سیستم‌ها کمک به شما در جلوگیری از اتلاف وقت، هزینه و سایر منابع است. یک رویکرد سیستمی برای مدیریت، سازمان را مجموعه‌ای از قطعات بهم پیوسته و پویا می‌داند. هر یک از این قسمت‌ها یک بخش و یک زیر سیستم در سازمان شما هستند.

در داخل این بخش‌ها، حتی زیر سیستم‌های بیشتری نیز وجود دارد. برای رسیدن سازمان بزرگتر به اهداف خود، همه این زیر سیستم‌ها باید تعاملات موثر و مستمری داشته باشند. این قطعات و زیرمجموعه‌های وابسته به یکدیگر هستند که با هم کار می‌کنند و عملکرد کل سازمان را به درستی انجام می‌دهند.

رویکرد سیستمی شامل ادغام اهداف از بخش‌های مختلف سازمان در کل سازمان است. این امر باعث حفظ تعادل در کلیت سیستم می‌شود. بدیهی است که اگر سیستم قصد رشد دارد، باید اهداف خود را به صورت مدیریت شده در نظر بگیرد.

این نوع تفکر همچنین تأثیر فعالیت‌های فعلی و آینده را بررسی می‌کند. سازمان‌ها باید در پاسخ به عوامل داخلی و خارجی تغییر کنند. در حالت ایده آل، سازمان همچنین با ایجاد یک فضای رقابتی می‌تواند در بازار کار نیز حرف اول را بزند.

در یک محیط کسب و کار، سیستم معمولاً شامل زمینه‌های مختلف تحصیلی مانند روانشناسی، بازاریابی، حسابداری، اقتصاد و سیستم‌های اطلاعاتی است. با استفاده موثر از همه این زمینه‌های تحصیلی، کسب و کار می‌تواند تعاملات بین بخش‌های مختلف را بهبود بخشد. از طریق چشم‌انداز سیستم، سازمان می‌تواند سیاست‌های مختص خود را تنظیم کند، در یک محیط اجتماعی فعالیت کند و اهداف کسب و کار را با موفقیت ارتقا دهد.

مزایا و معایب تفکر سیستمی

در حالی که مزایای بسیاری در دیدگاه سیستمی در کسب و کار وجود دارد، اما برخی از اشکالات نیز در میان هست. منتقدان معتقدند این تنها یک رویکرد نظری است و تعریف دقیق رابطه بین اجزاء و مولفه‌های مختلف در یک سازمان واقعی دشوار است.

یکی از بزرگترین ایرادات، خاص بودن رویکرد سیستمی است. وجود یک سیستم دقیق یکسان در سازمان‌ها و بخش‌های مختلف غیرممکن است. به همین دلیل، رویکرد سیستم‌ها مفهوم یکنواختی را ارائه نمی‌دهد که بتواند برای انواع سازمان‌ها کارساز باشد.

با این حال، استفاده از رویکرد سیستمی تعدادی مزیت دارد. با استفاده از این روش، می‌توانید محل کار خود را کارآمدتر کرده و یک نگاه جامع به وضعیت کاری خود داشته باشید. بعلاوه، این روش حتی می‌تواند با ساده‌سازی نیازهای کارمندی و فعالیت‌های کسب و کاری شما، در طولانی مدت در هزینه شرکت شما صرفه جویی کند.



طراحی سایت در همدان
آموزش تفکر سیتمی
آموزش اقتصاد رفتاری



سایت اصلی : آکادمی مهراز

علی اعتمادی فر بازدید : 32 شنبه 29 آذر 1399 نظرات (0)

 

کتاب اقتصاد رفتاری

  • نویسنده : موریس آلتمن
  • مترجم : محسن رنانی ، مرضیه احمدی ، میرهادی حسینی‌کندلجی

 

نقد و بررسی کتاب اقتصاد رفتاری

رﺷﺘﻪ‌ی اﻗﺘﺼﺎد رﻓﺘﺎری علمی ست که به ما کمک می‌کند تا در تصمیم‌گیری‌های مالی خود بهتر عمل کنیم. به بیان ساده اقتصاد رفتاری، روانشناسی اقتصادی است که ﺑﺴﯿﺎری از ﻋﻮاﻣﻞ ﺟﺰﺋﯽ و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻧﻪ ﭼﻨﺪان ﺟﺰﺋﯽ را ﮐﻪ ﺑﻪ انتخاب‌های ﻣﺎﻟﯽ و ﺧﺮﯾﺪ ﮐﻤﮏ می‌کنند، ﺑﺮرﺳﯽ می‌کند. کتاب اقتصاد رفتاری به خواننده کمک می‌کند تا با تصمیم‌گیری‌های درست در بازار مالی، سبک زندگی خود را بهبود ببخشد.

درباره کتاب اقتصاد رفتاری

کتاب اقتصاد رفتاری نوشته‌ی موریس آلتمن است که در سال 2012 در مجموعه کتاب‌های دامیز منتشر شد. این کتاب به تاثیر جنبه‌های روان‌شناختی بر اقتصاد و امور مالی می‌پردازد. نویسنده در این کتاب به زبانی ساده و قابل فهم توضیح می‌دهد که عوامل روان‌شناختی و اجتماعی چطور می‌توانند بر تصمیم‌گیری‌های روزانه و انتخاب‌های مالی تاثیر بگذارند. به عنوان مثال عواملی مثل الگوهای غریزی، فشارهای اجتماعی و قالب‌بندی‌های ذهنی از موارد مورد بحث در این کتاب هستند.

ﮐﺘﺎب اﻗﺘﺼﺎد رﻓﺘﺎری به شکلی نوین، مختصر و کاربردی گستره‌ی وسیعی از مسائل اقتصادی را به خواننده ارائه می‌کند و مخاطب ضمن آشنایی با نظریه‌های اقتصاد رفتاری، تفاوت آن با اقتصاد متعارف را نیز خواهد شناخت. در این کتاب مباحثی از جمله چرخه‌ی کسب و کار، حباب دارایی‌ها، پس‌انداز، سرمایه، رفتار اخلاقی، انصاف، نحوه‌ی شکل‌گیری انتخاب‌ها، پیامدهای اقتصادی، حسابگری پرهیزکارانه در تصمیم‌گیری، اطمینان، پول‌دوستی، مقام و ... بیان می‌شود. همچنین ﺑﺮ اﺳﺎس مثال‌های روان‌شناسی و جامعه‌شناسی ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ دﻧﯿﺎی واﻗﻌﯽ، نویسنده ﺑﯿﻨﺸﯽ را به مخاطب خود اراﺋﻪ می‌دهد ﮐﻪ در نهایت به او کمک می‌کند تا به عنوان یک سرمایه‌گذار از ارﺗﮑﺎب اﺷﺘﺒﺎﻫﺎت ﺗﮑﺎﻧﺸﯽ پیشگیری کند. همچنین شرکت‌ها از این بینش در درک سازوکارهای ﻧﻬﻔﺘﻪ بهره‌مند می‌شوند و افراد در انتخاب‌های ﻓﺮدی خود و دولت‌ها و شرکت‌های ﻏﯿﺮاﻧﺘﻔﺎﻋﯽ در ﺗﺼﻤﯿمات ﻋﻤﻮﻣﯽ می‌توانند عملکرد درخشان و فوق‌العاده‌ای داشته باشند.

ﮐﺘﺎب اﻗﺘﺼﺎد رﻓﺘﺎری را محسن رنانی به همراه همکاران خود ترجمه کرده‌ است و انتشارات آوند دانش این کتاب را در سال 1397 منتشر کرده است. خرید و دانلود این کتاب از سایت و اپلیکیشن فیدیبو امکان‌پذیر است.

 

کتاب اقتصاد رفتاری مناسب چه کسانی است؟

کتاب اقتصاد رفتاری راهنما و منبعی مطمئن و قابل‌اعتماد برای افرادی است که می‌خواهند به درک درستی از چگونه رفتار کردن در جهان واقعی برسند. همچنین اگر شما جزو افرادی هستید که به اقتصاد و وقایع اقتصادی علاقه دارید و می‌خواهید درباره‌ی کارکرد اقتصاد و مسائل اقتصادی بیشتر بدانید، این کتاب برای شما مناسب است.

فارغ‌التحصیلان رشته‌ی اقتصاد، دانش جویان این رشته و افرادی که می‌خواهند در آینده در دانشگاه اقتصاد را به عنوان حوزه‌ی تخصصی خود انتخاب کنند می‌توانند با تورق این کتاب آگاهی و اطلاعات بیشتری کسب کنند.

همچنین تاجران، سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و متصدیان سیاست عمومی می‌توانند برای اتخاذ تصمیمات هوشمندانه و استفاده از ابزارهای اقتصادی از این کتاب کمک بگیرند.

مروری بر فصل‌های کتاب اقتصاد رفتاری


بخش ۱: معرفی اقتصاد رفتاری: علم انتخاب‌های دنیای واقعی

فصل 1: اقتصاد رفتاری

فصل ۲: تحقق فرضیات

فصل 3: اقتصاد عصب‌شناختی: کاوش مغز برای تحلیل اقتصادی

فصل ۴: چرا انگیزه‌ها و بازارها مهم‌اند، اما پول همه‌چیز نیست

بخش ۲: درک انتخاب

فصل ۵: بررسی محدودیت‌های انتخاب آزاد

فصل ۶: شیوه‌های اکتشافی ساده و سریع و تصمیم‌گیری در دنیای واقعی

فصل ۷: تأثير چارچوب‌بندی انتخاب‌ها بر تصمیم‌گیری

فصل ۸: تأثیر هنجارها، همتایان، گذشته و فرهنگ بر انتخاب

فصل ۹: چرایی اهمیت کودکان، جنسیت و سن در تحلیل‌های اقتصادی

بخش ۳: رشد کیک اقتصادی: اهمیت اقتصادی اخلاق، بهروزی و فرهنگ

فصل 10: چرا افراد باهوش مالیات می‌پردازند، بازیافت می‌کنند و حتی قانون‌شکنی می‌کنند

فصل ۱۱: عرضه‌ی نیروی کار در دنیای واقعی

فصل ۱۲: جعبه سیاه بنگاه: روابط انسانی و بهره‌وری

فصل 13: اقتصاد خوب: رابطه‌ی رفتار اخلاقی و رشد اقتصادی

فصل ۱۴: اهمیت نهادها

بخش ۴: وقتی حباب‌ها، رکودها و ناکارایی‌ها ممکن می‌شوند: بینش‌های رفتاری در دنیای واقعی اقتصاد

فصل ۱۵: مقدمه‌ای بر مالیه‌ی رفتاری

فصل ۱۶: کسادی‌ها و رکودها

فصل 17: هنر و دانش شاد بودن: آیا می‌توان بدون پول بیشتر همچنان شاد بود؟

بخش ۵: بخش ده‌تایی‌ها

فصل ۱۸: ده کاربرد کلیدی اقتصاد رفتاری در سیاست عمومی

فصل 19: ده تجربه در اقتصاد رفتاری

 فصل ۲۰: ده درس تصمیم‌گیری در اقتصاد رفتاری

 

درباره موریس آلتمن نویسنده‌ی کتاب اقتصاد رفتاری

موریس آلتمن، مدرس و پژوهشگر با تجربه در حوزه‌ی اقتصاد رفتاری و اقتصاد نهادی است. او همچنین به عنوان رئیس دانشکده‌ی اقتصاد و مالیه‌ی دانشگاه ویکتوریا در ولینگتون فعالیت دارد و به عنوان پژوهشگر مهمان در دانشگاه‌های مختلف از جمله استنفورد و دانشگاه عبری اورشلیم و استرلینگ در اسکاتلند حضور داشته است.

موریس آلتمن بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ به عنوان رئیس انجمن توسعه‌ی اقتصاد رفتاری (SABE) فعالیت کرده است. او در مجلات و نشریات مختلف نیز به عنوان عضو هیئت تحریریه، کمک سردبیر و ویراستار مشغول به کار بوده است و در سال ۲۰۰۹ به سمت رئیس انجمن اقتصاد اجتماعی منصوب شد. تاکنون بیش از هشتاد مقاله از او در حوزه‌ی اقتصاد رفتاری، تاریخ اقتصادی، روش‌شناسی و اقتصاد کلان تجربی منتشر شده است. همچنین او چهار کتاب در

زمینه‌ی نظریه‌ی اقتصادی و سیاست عمومی تالیف کرده است و در کارنامه‌ی پربار خود بیش از 150 سخنرانی بین‌المللی در زمینه‌های تخصصی خود دارد. او یکی از محققان و پژوهشگران فعال در حوزه‌ی اقتصاد آزمایشگاهی است. همچنین روی موضوعات تغییرات فنی درون‌زا، پیوندهای بین عدالت اقتصادی (حقوق بشر)، قدرت، رشد و توسعه‌ی اقتصادی و همچنین اهمیت نوع‌دوستی، اخلاق و عمل متقابل در نظریه اقتصادی تحقیق می‌کند.

 

در بخشی از کتاب اقتصاد رفتاری می‌خوانیم

افراد در شرایطی جدا از جامعه را در سطحی خردتر، جدا از خانواده و دوستان تصمیم نمی‌گیرند. آن‌ها طوری رفتار نمی‌کنند که انگار در اتاقی کاملا مهر و موم شده هستند افراد خواه ناخواه تحت تأثیر اندیشه و طرز رفتار دوستان، خانواده و همچنین افراد خارج از این گروه هستند. آن‌ها تحت تأثیر هنجارهای اجتماعی، فرهنگ و مذهب قرار می‌گیرند. تصمیمات افراد همچنین می‌تواند تا حد قابل توجهی متأثر از کسانی باشد که با آن‌ها همسان‌اند؛ سطح شادی افراد متأثر از میل آن‌ها به همساز بودن است. از طرفي تصميمات فعلی افراد اغلب، تحت تأثیر تصمیماتشان در گذشته است؛ متأثر از دوستان با دشمنانی که قبلا داشته‌اند، سیگار با مواد مخدری که قبلا مصرف می‌کرده‌اند با عشق و علاقه‌شان به یادگیری یا ورزش.

این واقعیت که افراد تحت تأثیر جهان اطراف خود هستند بدان معنا نیست که انگیزه‌های اقتصادی هیچ پیامدی ندارد. همچنین به این معنا نیست که پس‌زمینه‌های اجتماعی مانع انتخاب می‌شود، بلکه باید عوامل اقتصادی سنتی در مفهومی گسترده‌تر ارزیابی ش وند. تصمیمات افراد با فراز و فرود متغیرهای غیراقتصادی، توانمند می‌شود. این متغیرهای غیراقتصادی، میزان و نحوه‌ی واکنش افراد به متغیرهای اقتصادی را تحت تأثیر قرار می‌دهند. آن‌ها مدل‌های اقتصادی ما را دقیق‌تر می‌کنند.

در اغلب موارد، نحوه‌ی رشد درآمد نسبت به آنچه قبلا بوده، درست به‌اندازه‌ی رشد درآمد مطلق حائز اهمیت است، اگر نگوییم که مهم‌تر است. گاهی اوقات افراد برای بهبود موقعیت نسبی‌شان حتی مایل‌اند که بخشی از درآمد یا ثروت خود را ببخشند.

همچنین اگر درآمد افراد رشد نکند و در عین حال موقعیت نسبی آن‌ها به علت افزایش درآمد دیگران در خطر باشد، آنگاه بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند صرفا برای حفظ جایگاه نسبی‌شان از افزایش درآمد دیگران جلوگیری کنند. ثروتمند بودن در جامعه‌ای فقیر بهتر از ثروتمند بودن در جامعه‌ای است که اکثر مردم آن از سطح رفاه خوبی برخوردارند.

رشد کیک اقتصادی

اندازی کیک اقتصاد متأثر از عوامل غیریونی است عواملی که اقتصاد متعارف اغلب فرض می کند برای اقتصاد مضر هستند، مانند منصف بودن و اخلاقی رفتار کردن برخی از اقتصاددانان رفتاری استدلال می کنند که گاهی اوقات تلاش برای انصاف، به دلایلی عقلانی، موجب عدم انعطاف پذیری در بازار کالا می شود که با توجه به شرایط می تواند پیامدهای خوب یا بدی داشته باشد، حرف آخر اینکه بدون وارد کردن مجموعه ای از متغیرهای غیر پولی به این ترکیب، نمی توانیم به درستی سیستم اقتصادی کلان را مدل سازی کنیم.

مردم اغلب سعی می کنند تا حد امکان در هر زمان با هر جا، رفتار غیر منصفانه را تلافی کنند و به رفتار منصفانه پاداش دهند و این امر می تواند پیامدهای ش گرفی در تعیین بهره وری و نحوهی پایداری س طوح مختلف بهره وری در طول زمان داشته باشد.


آموزش اقتصاد رفتاری همدان
آموزش فن بیان همدان
طراحی سایت در همدان


سایت اصلی : آکادمی مهراز

علی اعتمادی فر بازدید : 33 جمعه 28 آذر 1399 نظرات (0)

 

به آخرین خرید خود فکر کنید. شاید خرید شما یک لپ تاپ بوده باشد. ممکن است تصمیم گرفته باشید با انتخاب یک برند معروف تصمیم‌گیری خود را ساده کنید یا شاید برای سفارش خود از وب سایت سازنده نیز بازدید کرده باشید.

اما روند تصمیم‌گیری در اینجا متوقف نمی‌شود، زیرا شما اکنون باید مدل خود را با انتخاب ویژگی‌های مختلف محصول (سرعت پردازش، ظرفیت هارد دیسک، اندازه صفحه و غیره) شخصی سازی کنید و هنوز مطمئن نیستید که واقعا به کدام ویژگی نیاز دارید.

در این مرحله، بیشتر تولیدکنندگانِ فناوری یک مدل پایه (یا پیش فرض) را با گزینه‌هایی نشان می‌دهند که با توجه به تنظیمات خریدار قابل تغییر است. زمانی که گزینه‌های محصول مناسب را به خریداران ارائه می‌دهید و بر خریدهای نهایی تأثیر می‌گذارید، تعدادی از مفاهیم نظریه‌های اقتصادی رفتاری ( Behavioral Economics) را رعایت کرده‌اید.

اقتصاد رفتاری چیست؟

اقتصاد رفتاری مطالعه روانشناسی مربوط به فرایندهای تصمیم‌گیری اقتصادی مشتریان و سازمان‌هاست. اقتصاد رفتاری اغلب با اقتصاد هنجاری نیز مرتبط است.

در یک دنیای ایده‌آل، مردم همیشه تصمیمات بهینه می‌گیرند تا بیشترین سود و رضایت برای آنها فراهم شود. در اقتصاد، تئوری انتخاب عقلانی بیان می‌دارد که وقتی در شرایط کمبود، گزینه‌های مختلفی به انسان‌ها ارائه می‌شود، آنها گزینه‌ای را انتخاب خواهد کرد که رضایت فردی را به حداکثر برساند.

این نظریه فرض می‌کند که افراد، با توجه به ترجیحات و محدودیت‌های خود، قادر به تصمیم‌گیری منطقی هستند اما با اندازه‌گیری موثر هزینه‌ها و مزایای هر گزینه‌ای که در دسترس آنها باشد. تصمیم نهایی گرفته شده بهترین انتخاب برای فرد خواهد بود.

فرد منطقی دارای کنترل خویشتن است و تحت تأثیر احساسات و عوامل بیرونی قرار نمی‌گیرد و از این رو می‌داند چه چیزی برای خودش بهتر است. با این حال اقتصاد رفتاری توضیح می‌دهد که انسان در بیشتر مواقع منطقی نیست و توانایی تصمیم‌گیری خوب را ندارد.

دو اصل مهم: روانشناسی و اقتصاد

اقتصاد رفتاری از روانشناسی و اقتصاد به طور همزمان استفاده می‌کند تا کشف کند که چرا مردم گاهی اوقات تصمیمات غیرمنطقی می‌گیرند. چرا و چگونه رفتار آنها از پیش بینی مدل‌های اقتصادی پیروی نمی‌کند. تصمیماتی از قبیل هزینه پرداخت یک فنجان قهوه، اخذ تحصیلات تکمیلی، پیگیری سبک زندگی سالم، میزان کمک به بازنشستگان و غیره انواع تصمیماتی است که اکثر مردم در برخی از مراحل زندگی خود می‌گیرند.

اقتصاد رفتاری در تلاش است تا توضیح دهد که چرا فردی تصمیم گرفت به جای انتخاب B به دنبال انتخاب A باشد.

انتخاب منطقی

اشاره کردیم که در یک دنیای ایده آل، پیش فرض‌ها ، قاب‌ها و لنگرهای قیمت هیچ تأثیری در انتخاب‌های مصرف کننده ندارند. تصمیمات ما نتیجه سنجش دقیق هزینه‌ها و منافع و آگاهی از تنظیمات موجود است. ما همیشه تصمیمات بهینه می‌گیریم. و نکته اینجاست که ما در دنیای ایده‌آل زندگی نمی‌کنیم.

در کتاب رویکرد اقتصادی به رفتار انسان (۱۹۷۶)، اقتصاددان گری اس. بِکر به طور مشهور تعدادی از ایده‌ها را که به عنوان ستون‌های تئوری یا به اصطلاح ” انتخاب منطقی” شناخته می‌شوند، بیان کرد. این تئوری فرض می‌کند که انسان ترجیحات پایدار دارد و رفتاری با حداکثر نتایج مطلوب را انجام می‌دهند.

اما…

از آنجا که انسان‌ها موجوداتی احساسی هستند و به راحتی حواسشان پرت می‌شود، تصمیماتی می‌گیرند که به نفع شخصی آنها نیست. به عنوان مثال، طبق نظریه انتخاب منطقی، اگر چارلز بخواهد لاغر شود و به اطلاعات مربوط به تعداد کالری موجود در هر محصول خوراکی آگاه باشد، فقط محصولات غذایی با حداقل کالری را انتخاب خواهد کرد.

اقتصاد رفتاری اظهار می‌دارد که حتی اگر چارلز بخواهد لاغر شود و تصمیمش را برای خوردن غذای سالم ادامه دهد، رفتار نهایی او منوط به تعصب شناختی، احساسات و تأثیرات اجتماعی خواهد بود. اگر یک تبلیغ تلویزیونی یک برند بستنی را با قیمت جذاب تبلیغ ‌کرده و اعلام ‌کند که همه انسان‌ها برای عملکرد موثر به ۲۰۰۰ کالری در روز نیاز دارند، تصویر بستنی، قیمت و آمارِ ظاهرا معتبر آن تبلیغ ممکن است چارلز را به وسوسه انداخته و از مسیر کاهش وزن منحرف کند. این مهم عدم کنترل فرد را نشان می‌دهد.

تصمیمات غیر منطقی: نمونه‌هائی از روانشناسی قیمت

انتخاب‌های بی حد و حصر منطقی، که به دلیل محدودیت‌هایی در فرآیندهای تفکر ما بوجود آمده است (به ویژه مواردی که ما به عنوان مصرف کننده انجام می‌دهیم) در کتاب علمی مشهور دان آریلی با نام ” قابل پیش‌بینی غیر منطقی” به خوبی نشان داده شده‌اند.

بخش خوبی از تحقیقاتی که وی درباره آن بحث می‌کند شامل قیمت و درک ارزش است. او طی یک مطالعه از شرکت کنندگان سوالاتی کرد که آیا آنها محصولی (به عنوان مثال صفحه کلید بی سیم) را با مبلغ دلاری که برابر با دو رقم آخر شماره تأمین اجتماعی آنها در ایالات متحده است، خریداری خواهند کرد. سپس از آنها در مورد حداکثر هزینه‌ای که مایل به پرداخت آن هستند پرسیده شد.

این آزمایش مبحثی به نام لنگر انداختن را نشان می‌دهد، فرایندی که به موجب آن یک مقدار عددی، یک نقطه مرجع غیرآگاهانه را فراهم می‌کند که بر درک ارزش تصمیمات غیرمنطقی افراد تأثیر می‌گذارد.

قیمت صفر

آریلی همچنین مفهوم تأثیر قیمت صفر را نیز معرفی می‌کند، یعنی وقتی کالایی به عنوان “رایگان” تبلیغ می‌شود، مصرف کنندگان آن را ذاتا دارای ارزش بیشتری می‌دانند. شکلات رایگان نسبت به شکلات ۰٫۱۴ دلار یا نسبت به شکلات ۰٫۰۱ دلار در مقایسه با شکلات ۰٫۱۵ دلار از جذابیت بیشتری برخوردار است.

برای یک تصمیم‌گیرنده‌ی اقتصادی، اختلاف قیمت ۱۴ سنت باید همیشه همان تغییر انگیزه را برای انتخاب محصول ایجاد کند. آگاهیم که قیمت گذاری محصول اغلب به عنوان شاخص کیفیت در نظر گرفته می‌شود.

برنامه‌ای کاربردی

یکی از کاربردهای اقتصاد رفتاری، استفاده از قوانین میانبر یا ذهنی برای تصمیم‌گیری سریع است. تئوری بازی رفتاری، می‌تواند در اقتصاد رفتاری نیز اعمال شود زیرا تئوری بازی آزمایشاتی را انجام می‌دهد و تصمیمات مردم را برای انتخاب غیر منطقی تجزیه و تحلیل می‌کند.

آموزش فن بیان در همدان
آموزش اقتصاد رفتاری در همدان
طراحی سایت در همدان


سایت اصلی : آکادمی مهراز

علی اعتمادی فر بازدید : 39 پنجشنبه 27 آذر 1399 نظرات (0)

1. فن بیان را قورت بده!

فن بیان را قورت بده به قلم مجتبی مصطفایی، مدرس فن بیان و مدیر مجموعه گام برتر، یکی از کامل ترین و بهترین کتاب ها برای تقویت این مهارت در وجود ماست که اگر شما حتی هیچ نکته ای از فن بیان ندانید و هوش کلامی بسیار پایینی هم داشته باشید، می‌توانید با مطالعه و عمل به تکنیک های بیان شده در این کتاب، فن بیان خود را به طور حیرت انگیزی افزایش دهید.

این کتاب از اهمیت فن بیان گرفته تا زبان بدن و تکنیک های جذاب صحبت کردن برای شما صحبت کرده و خلاصه هر چیزی که باید از فن بیان و نکات مربوط به آن بدانید را برای شما بیان کرده است. مطالب و بخش های این کتاب 12 فصلی عبارتند از:

  1. اهمیت فن بیان
  2. ترس از سخنرانی
  3. افزایش اعتماد به نفس در صحبت کردن
  4. روش های صحبت کردن جذاب
  5. اصول متقاعد سازی
  6. تکنیک های حاضر جوابی
  7. صداسازی
  8. بداهه گویی
  9. داستان گویی جذاب
  10. هنر طنز گویی
  11. قدرت کلمات
  12. زبان بدن

2. حرف بزن تا برنده شوی

فکر می‌کنم معروف ترین کتاب آموزش فن بیان ، همین کتاب برایان تریسی است. کتابی که با عنوان قدرت بیان هم شناخته می‌شود و با توجه به گفته های برایان تریسی می‌تواند فن بیان و سخنرانی شما را تا حد زیادی تقویت کند.

تریسی این کتاب را در 12 فصل به نگارش درآورده که اگر گام به گام با تکنیک ها و تمرین هایی که معرفی کرده پیش بروید، قطعاً به همان نتایجی که می‌خواهید دست خواهید یافت.

شما پس از مطالعه این کتاب علاوه بر این که طرز صحبت کردنتان به شدت تغییر خواهد کرد، تکنیک هایی یاد خواهید گرفت که بتوانید با استفاده از آن ها روی ذهن دیگران هم تأثیر بگذارید و در واقع به خوبی متقاعدشان کنید.

در ادامه برخی از مهم ترین سرفصل های آن را به شما معرفی خواهیم کرد.

    • در صحبت های خود مدام از پیروزی صحبت کنید
  • 3 اصل مهم متقاعد سازی
  • روش های برنامه ریزی و آمادگی برای صحبت کردن
  • فرمول PREP در سخنرانی
  • راه های تقویت اعتماد به نفس در سخنرانی
  • چگونه با صحبت های خود روی دیگران تأثیر بگذاریم؟
  • چگونه سخنرانی خود را با قدرت آغاز کنیم؟
  • با هر فردی چگونه متناسب با خودش صحبت کنیم؟
  • روش های تحت تأثیر قرار دادن مخاطبان
  • آموزش سخنرانی به صورت دقیق
  • تکنیک های قدرتمند کردن صدای خود
  • مهم ترین ویژگی های سخنرانان حرفه ای
  • چطور سخنرانی خود را به بهترین شکل ممکن به پایان برسانیم؟

شک نکنید اگر بتوانید به تمامی این نکات به طور دقیق مسلط شوید و سایر نکات مهم این کتاب را هم یاد بگیرید، قطعاً می‌توانید هم فن بیان قدرتمندی داشته باشید و هم سخنرانی های فوق العاده ای انجام دهید.

3. آیین سخنرانی

دیل کارنگی، یکی از برجسته ترین و بهترین نویسنده های قرن بیستم است که با کتاب های فوق العاده و پرفروشی که نوشته است، توانسته زندگی بسیاری از افراد را تغییر دهد و آن ها را به مسیر موفقیت برساند.

کارنگی که آیین سخنرانی را در سال 1955 به نگارش درآورده، در این کتاب علاوه بر تکنیک هایی که برای تقویت فن بیان و سخنرانی مطرح کرده، مثال ها و نکاتی را هم از بزرگ ترین و مشهور ترین افراد و سخنرانان زمان خود نوشته که هر کدام از آن ها می‌توانند کمک بسیار بزرگی در سبک زندگی و البته صحبت کردن های افراد بکنند.

از دیگر نکات قابل توجه و جذاب این کتاب این است که تقریباً پس از هر مطلبی که آموزش داده شده، کارنگی مثال های متعددی بیان کرده تا آن مطلب را به صورت کامل و دقیق در ذهن مخاطب جا بیندازد.

محتوای آیین سخنرانی هم تقریباً مانند دیگر کتاب فن بیان او یعنی قدرت بیان می‌باشد اما نوع گفتار و گویش آن کاملاً متفاوت است. در ادامه با کتاب قدرت بیان بیشتر آشنا خواهید شد.


طراحی سایت در همدان
آموزش فن بیان در همدان
بیزینس پلن همدان


سایت اصلی : آکادمی مهراز

علی اعتمادی فر بازدید : 34 چهارشنبه 26 آذر 1399 نظرات (0)

چرا فن بیان اهمیت دارد؟

فرقی نمی کند که دانشجو باشیم یا فارغ التحصیل، شاغل یا خانه دار، معلم و استاد یا شاگرد، کارمند یا رئیس در هر جایگاهی که باشید و هر شغل و موقعیتی که داشته باشیم بی نیاز از خوب و پسندیده صحبت کردن نیستیم.

افرادی که فن بیان خوبی دارند، از این موضوع به نحو احسن استفاده کرده و قادرند به راحتی روی دیگران تاثیر مثبت گذاشته و در خانواده و جامعه به عنوان افراد جذاب، قابل احترام و موثر شناخته شوند.

در زندگی روزانه و در برقراری ارتباط با دیگران اولین نگرش و برداشت از انسان مربوط به سخن گفتن و نحوه گفتار است و محتوای صحبت و حرف ها شخصیت و نگرش انسان را مشخص می کند. یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت و موفقیت افراد اجتماعی موفق و آن هایی که به نحو تحسین برانگیزی ارتباط برقرار می کنند، شیوه صحبت کردن و فن بیانشان است.

مجهز بودن به فن بیان خوب و به کارگیری درست این مهارت مهم، ما را قادر می سازد نظرات خود را به راحتی بیان کرده و از حق خود دفاع نماییم، نه این که شخصی باشیم که بدون چون و چرا به سادگی هر سخن و عقیده ای را بپذیریم و تحت تاثیر دیگران باشیم. در واقع با داشتن فن بیان قدرتمند، مهارت نه گفتن را هم به خوبی دارا هستیم. (اگر می‌خواهید این مهارت را در وجود خود تقویت کنید، پیشنهاد می‌کنم حتماً سری هم به مقاله قدرت نه گفتن بزنید.)

فن بیان، مهارتی ضروری

فن بیان موثر بر نحوه استدلال کردن و تفکر انتقادی ما تاثیر به سزایی گذاشته و از این طریق راحت تر می توانیم نظرات مخالف خود را بیان کرده و دیگران را متقاعد کنیم که به حرف و عقیده ما احترام بگذارند. با مجهز شدن به فن بیان خوب می توانیم افکار و عقاید خود را با بیانی واضح و روشن با دیگران به اشتراک گذاشته و از آن ها دفاع کنیم و در صورت لزوم افراد را با خود همراه کنیم. در حقیقت فن بیان خوب مانند جرقه ای است که ما را به حرکت وادار کرده و می تواند سکوی پرتاب ما باشد.

فن بیان خوب مهارتی لازم و ضروری بوده که کاربرد آن نه فقط محدود به تعاملات اجتماعی و کسب موفقیت های حرفه ای و کاری بوده بلکه مهم ترین و اصلی ترین کارکرد آن در خانواده است. این که ما یاد بگیریم در ابتدا با خود و پدر و مادر و یا فرزندان و خانواده خود درست حرف بزنیم و منظورمان را به درستی بیان کنیم، از اصول شکل گیری هر گونه ارتباطی به شمار می رود. مهارتی که متاسفانه از دوران تحصیل و مدرسه کمتر به آن بها داده شده. ما در این مقاله می‌خواهیم به اهمیت فن بیان در قسمت های مختلف زندگی بپردازیم و ببینیم این مهارت فوق العاده مهم در چه موقعیت هایی کاربرد دارد و می‌تواند به ما کمک کند.

اهمیت فن بیان در کسب جایگاه شغلی

احتمالاً شما هم در جایی که مشغول کار هستید اهمیت این موضوع را متوجه شدید که افرادی که از فن بیان و سخنوری بالایی برخوردار هستند، به نسبت کسانی که توانایی کمتری در این مهارت دارند توانسته اند جایگاه های شغلی بالاتری کسب بکنند و از مزایای بهتری نسبت به دیگران برخوردار باشند. می‌بینید؟ حتی برای کسب جایگه شغلی بهتر هم نیاز به فن بیان قدرتمند دارید!

اهمیت فن بیان در موفقیت های مربوط به کسب و کار

تنها داشتن یک محصول با کیفیت و خوب، تضمین کافی برای موفقیت در کسب و کار نیست. شما باید بتوانید به بهترین نحو محصولتان را معرفی کنید و از آن در بازار رقابتی دفاع کنید.

از مدیران کسب و کار انتظار می رود با اعتماد به نفس کامل با کارکنان، مشتریان، شرکای تجاری، سرمایه گذاران و مردم صحبت کنند. ممکن است به دست آوردن میلیاردها تومان تنها به فن بیان درست صاحبان کسب و کار بستگی داشته باشد. پیشنهاد می‌کنم تگر مدیر هستید و می‌خواهید فن بیان قدرتمندی داشته باشید، حتماً سری هم به مقاله فن بیان مدیران بزنید و 10 تکنیک فوق العاده ای را که در آن برای تقویت این مهارت گفته شده مطالعه کنید و از آن ها به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

اهمیت فن بیان در فروش

موضوع سخنرانی و فن بیان در فروش بسیار موضوع گسترده و با اهمیتی است و به نوعی می شود گفت فروشنده موفق فروشنده ای است که بتواند خیلی خوب محصولاتش را به دیگران معرفی کند. از آن جایی که فروشندگان با افراد مختلفی برخورد دارند، باید تکنیک های خوب صحبت کردن و مشتری مداری را به خوبی بلد باشند و بتوانند با همه ارتباط مناسبی برقرار کنند.

اما اگر فروشنده هستید و می‌خواهید این مهارت را در وجود خود افزایش دهید، اصلاً نگران نباشید. چرا که ما مقاله ای با عنوان فن بیان در فروش برایتان نوشته ایم و با 15 تکنیک فوق العاده ای که در آن مطرح کردیم، می‌توانید به خوبی بهترین تکنیک های فن بیان در فروش را آموزش ببینید. پس حتماً برای تقویت این مهارت آن مقاله را هم مطالعه کنید.



آموزش فن بیان همدان

طراحی سایت همدان


سایت اصلی : آکادمی مهراز

تعداد صفحات : 10

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 92
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 11
  • آی پی دیروز : 22
  • بازدید امروز : 20
  • باردید دیروز : 46
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 119
  • بازدید ماه : 303
  • بازدید سال : 1,799
  • بازدید کلی : 6,465